Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi kupovine i dodatne informacije

Kako da poručim?

Poručivanje se vrši putem našeg internet sajta ili pozivom na neki od naših telefona. Takođe, možete nas kontaktirati i izvršiti porudžbinu putem popularnih drušvenih mreža. Takođe smo dostupni i na broju +381 60 1111 523 na Viber-u i WhatsApp-u.

Načini plaćanja

Sve cene koje su prikazane na našem sajtu su sa uračunatim PDV-om. Podržavamo sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem.
E-bankingom.

Plaćanje karticom

Svoju online porudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, MasterCard, Maestro, Dina, ili Amex platnu karticu. Potrebno je da izaberete način plaćanja Visa, Master, Maestro, Dina ili Amex. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti.

Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Srbije i isključivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu. Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Prihvatanjem uslova kupovine na sajtu www.foodforfriends.rs prihvatate da Vam račun dostavljamo elektronskim putem (na email adresu koju unosite prilikom pravljenja narudžbine).

Usluga dostave se naplaćuje 300 dinara, bez obzira na mesto isporuke, veličinu i težinu paketa.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Reklamacije i povrat robe

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, MasterCard, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će institucija na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013).

Na zamenu neispravnih proizvoda imate pravo ako je na proizvodu jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od prijema reklamacije. Rok za rešavanje je 15 dana od prijema reklamacije. Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana. Prodavac je dužan da u slučaju odbijanja reklamacije pruži odgovarajuće obaveštenje potrošaču (obrazloženje o neprihvatanju reklamacije). Takođe, u slučaju odbijanja reklamacije prodavac je dužan da potrošača sveobuhvatno obavesti o mogućnosti rešavanja sporova vansudskim putem, kao i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje sporova.


Oštećenje prilikom transporta

Svako oštećenje robe prilikom transporta ili ukoliko npr. nedostaje deo pošiljke ili je proizvod neispravan kupac je dužan da prijavi u roku od 24 časa od prijema robe. Molimo Vas da robu tj. samo njeno pakovanje proverite još dok je kurir tu. Ukoliko ima vidljivih tragova po samoj ambalaži pakovanja i proizvoda zamolite zaposlenog u kurirskoj službi da sačeka da proverite i da li je sam sadržaj tj. proizvod oštećen. Ukoliko postoji potreba za reklamacijom javite nam se da Vam pojasnimo dalju proceduru i proces reklamacije.


Povrat robe se u tom slučaju vrši na naš trošak, a prijava ide u jednostavna tri koraka:

1. Pošaljite Vaš zahtev našem operateru na adresu: office@foodforfriends.rs

Obavezno navedite sledeće podatke:

-ime i prezime

-e-mail adresu

-broj fakture ili gotovinskog računa koji ste dobili sa robom

-poruku u kojoj ćete opisati razlog reklamacije

2. Artikle namenjene za povrat adekvatno spakujte kako ne bi došlo do oštećenja u transportu.

3. Nakon što oštećena roba stigne u naše prostorije i provere opravdanost reklamacije, ispravan artikal biće isporučen na vašu adresu.

Ukoliko artikal više nemamo u ponudi, biće izvršen povraćaj novca. Zamena oštećenog artikla ide na trošak prodavca i vrši se preko odgovarajuće kurirske službe.


KUPOVINA PRETPLATE

Svoju Pretplatu kupite direktno od nas, kreiranjem svog FOOD FOR FRIENDS naloga istovremeno sa prvom kupovinom. Vaša Pretplata će biti automatski potvrđena kada se prijavite na Platformu. Da biste kupili Pretplatu, morate da nam dostavite važeći način plaćanja („Način plaćanja“). Eventualna pitanja u vezi sa plaćanjem treba da uputite Korisničkoj podršci FOOD FOR FRIENDS. Dostavljajući nam Način plaćanja, saglasni ste da smo mi ili naša Služba plaćanja ovlašćeni da povremeno naplaćujemo primenljivu Naknadu za pretplatu, uključujući sve primenjive poreze i naknade za uslugu („Naknada za pretplatu“) na periodičnoj osnovi, sve dok propisno ne otkažete svoju Pretplatu.  Vi možete da uredite svoj način plaćanja tako što ćete se prijaviti na svoj FOOD FOR FRIENDS nalog i pregledati podatke o svojoj Pretplati.  Mi ili naša Služba za plaćanje pokušaćemo da verifikujemo Način plaćanja koji vi navedete, a to možemo učiniti privremenim zadržavanjem sredstava bez stvarne naplate, što je standardna praksa.  Ako vaš Način plaćanja istekne i ne ažurirate svoj Način plaćanja ili propisno otkažete Pretplatu pre nego što se automatski obnovi, ovlašćujete nas i/ili našu Službu plaćanja da nastavimo sa naplatom, a vi ćete i dalje biti odgovorni za sve nenaplaćene iznose. Ako važeći Način plaćanja nije aktiviran na vašem HBO Max nalogu u momentu dospeća uplate, možemo obustaviti ili otkazati vašu Pretplatu.

TRAJANJE PRETPLATE

Kreiranjem naloga kod Pružaoca pretplate i davanjem Pružaocu pretplate vašeg Načina plaćanja, vi ste saglasni da plaćate Naknadu za pretplatu Pružaocu pretplate. Pružalac pretplate će zadužiti prvu Naknadu za pretplatu na vašem Načinu plaćanja na dan kada Pružalac pretplate potvrdi vašu kupovinu Pretplate. Posle toga, vaš Pružalac pretplate će naplaćivati Naknadu za pretplatu putem vašeg Načina plaćanja na periodičnoj osnovi u skladu sa vašim naznačenim obračunskim ciklusom.

OBRAČUNSKI CIKLUS

Naknada za pretplatu će biti obračunata u trenutku kada uspostavite svoju Pretplatu i trajaće neprekidno sve dok ne otkažete Pretplatu. Napominjemo da će dužina vašeg obračunskog ciklusa varirati u zavisnosti od vrste Pretplate koju odaberete kada se pretplatite na Platformu. Napominjemo da se vreme vašeg obračuna može promeniti u slučaju problema sa vašim Načinom plaćanja, kao što je istekla kreditna kartica, ili u slučaju da promenite svoj plan Pretplate. Možete da odete na polje Pretplata na stranici „Moj nalog“ da biste videli sledeći datum obračuna.

PROMENE CENE PRETPLATE

Vaš Pružalac pretplate može da promeni cenu Pretplate na Platformu i obavestiće vas o svim promenama cene u skladu sa važećim zakonom.

OTKAZIVANJE PRETPLATE

SVOJU PRETPLATU MOŽETE DA OTKAŽETE U BILO KOJE VREME. VI MORATE DA OTKAŽETE SVOJU PRETPLATU PRE OBNAVLJANJA PRETPLATE DA BISTE IZBEGLI NAPLATU NAKNADE ZA PRETPLATU ZA SLEDEĆI CIKLUS. Ako otkažete svoju pretplatu, otkazivanje će stupiti na snagu na kraju u tom trenutku tekućeg perioda Pretplate i vi ćete nastaviti da imate pristup svojoj Pretplati do kraja tog perioda. Ako otkažete svoju Pretplatu, mi ćemo zadržati vaše podatke u skladu sa našom Politikom privatnosti.

BEZ REFUNDACIJA

OSIM AKO TO NE ZAHTEVA VAŽEĆI ZAKON, MI NE VRŠIMO REFUNDACIJU BILO KOJE PRETPLATE; NITI DAJEMO KREDIT, REFUNDACIJU ILI PROPORCIONALNO UMANJENJE OBRAČUNA ZA OTKAZANE PRETPLATE. Pružalac pretplate može da odluči da ponudi refundaciju, popust ili drugu naknadu po sopstvenom nahođenju. Međutim, svaka okolnost je jedinstvena i izbor Pružaoca pretplate da da takvu ponudu u jednom slučaju ne stvara obavezu da to učini u nekom drugom slučaju.

Zaštita privatnosti

U ime FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promene bilo kog ličnog podataka (npr. mesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promeni obavestiti FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO. U slučaju promene o kojoj nije obavešten, FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama Institucija. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Prava i obaveze potrošača

Obaveštenje o pravima i potrebama potrošača

Prodavac je dužan da potrošača (kupca) upozna sa osnovnim obeležjima robe (proizvoda) koju kupuje, o ceni, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke i načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza, o postojanju i uslovima postprodajnih usluga i garancijama, o postojanju zakonske odgovornosti Prodavca zbog nesaobraznosti robe ugovoru, o načinu izjavljivanja reklamacije, a naročito o mestu prijema i načinu postupanja po njima, kao i uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava potrošača po osnovu saobraznosti. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, Potrošač nakon što obavesti Prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od Prodavca da otkloni nesaobraznosti zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Ako otklanjanje nesaobraznosti nije moguće, Potrošač ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako.

Potrošač može da izjavi reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava iz usled nesaobraznosti robe ugovoru i prava po osnovu garancije, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka, na način koji su opisane u obaveštenju o načinu i mestu primanja reklamacije. Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori Potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Odgovor Prodavca na reklamaciju mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 30 dana, od dana podnošenja reklamacije.

Prodavac je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu saglasnost potrošača. S toga će potrošača svoju saglasnost dati u najkraćem mogućem roku od momenta prijema odgovora Prodavca na reklamaciju, kako bi Prodavac mogao da reši reklamaciju u gore spomenutom zakonskom roku. Neblagovremeno davanje saglasnoti potrošača smatraće se jednim od objektivnimh razloga zbog kojih Prodavac nije u mogucnosti da udovolji zahtevu potrošača u zakonskom roku.

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogucnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, koju će Potrošač dati u najkraćem mogućem roku. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Saobraznost se daje isključivo na ispravnost robe a ne na njenu funkcionalnost jer se podrazumeva da je Potrošač upoznat sa tehničkim karakteristikama proizvoda, pa se saobraznost odnosi na činjenicu da će izabrani proizvod zadovoljiti zahteve potrošača u okviru deklarisanih tehnickih mogucnosti propisanih od strane proizvođača. Od potrošača se očekuje da kupljeni proizvod ne izlaže štetnim dejstvima (duvanski dim, ekstremno prašnjave prostorije, ekstremno hladne ili ekstremno tople prostorije i sl.). Sve eventualne nepravilnosti prouzrokovane ovakvim tretmanom robe će se otklanjati isključivo na teret potrošača.

Pravo na saobraznost nije moguće ostvariti ukoliko je do oštećenja ili kvara robe došlo usled transporta nakon isporuke, usled više sile (poplava, zemljotres, požar i sl.), usled nepravilnog korišćenja, usled nepridržavanja proizvođačkog uputstva i preporuka o upotrebi proizvoda, usled bilo kakvog mehaničkog oštećenja proizvoda koje je nastalo krivicom potrošača ili trećeg lica za koje Prodavac ne odgovara, ukoliko je proizvod vraćen bez fiskalnog računa ili drugog dokaza da je kupljen kod Prodavca. Potrošač je dužan da prilikom preuzimanja kupljenog proizvoda ustanovi kompletnost i fizičku neoštećenost proizvoda koje preuzima. Naknadne reklamacije koje se odnose na kompletnost i fizičku neoštećenost neće biti prihvaćene. Sve dodatne informacije Potrošač može dobiti pozivajući telefon +381601111523 svakog radnog dana od 09h do 18h ili slanjem poruke na e-mail: office@foodforfriends.rs

Pun naziv - FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO

Adresa - Vuka Karadžića 17, 11504 BEOGRAD

Email - office@foodforfriends.rs

Telefon - +381601111523

PIB - 112140830

MB - 21614661

FOOD FOR FRIENDS 2020 DOO se nalazi u sistemu PDV-a.